Ahojte citroenaci.Mam velky problem.Mam zx 1.6i aura 91` a pri nizsej hladine benzinu pri prejazde zakruty mi to cuka alebo to zdochne a podobne. a dalsi problem je ze to zerie vyse 10... to znamena 5l/40km ((. Uz som vymenil sviecky kable lambda sondu precistene sanie krokoac v pohode diagnostika vsetko ok vycistena komplet nadrz uz si naozaj neviem rady. Nemal niekto nejaky taky problem? Pls poradte uz som zufaly. Dakujem. Tom
Ahojte citroenaci.Mam velky problem.Mam zx 1.6i aura 91` a pri nizsej hladine benzinu pri prejazde zakruty mi to cuka alebo to zdochne a podobne. a dalsi problem je ze to zerie vyse 10... to znamena 5l/40km :(((. Uz som vymenil sviecky kable lambda sondu precistene sanie krokoac v pohode diagnostika vsetko ok vycistena komplet nadrz :( uz si naozaj neviem rady. Nemal niekto nejaky taky problem? Pls poradte uz som zufaly. Dakujem. Tom
Zdravim ta. no auto bolo aj v servise a zevraj je cerpadlo vymenene. UZ ozaj neviem co to moze byt
Zdravim ta. no auto bolo aj v servise a zevraj je cerpadlo vymenene. UZ ozaj neviem co to moze byt
palivový filter, regulátor tlaku paliva, netesnosť v palivovom systéme, upchatý nasávací kôš v nádrži...
Palivové čerpadlo ti "vraj" vymenili... snáď to vieš presne, minimálne podľa faktúry.
Píšeš, že ti to robí pri"nižšej hladine benzínu" - t.j. s plnou nádržou ide auto OK?
...mal si auto v servise a vrátili ti ho neopravené???
palivový filter, regulátor tlaku paliva, netesnosť v palivovom systéme, upchatý nasávací kôš v nádrži...
Palivové čerpadlo ti "vraj" vymenili... snáď to vieš presne, minimálne podľa faktúry.
Píšeš, že ti to robí pri"nižšej hladine benzínu" - t.j. s plnou nádržou ide auto OK?
...mal si auto v servise a vrátili ti ho neopravené???
Zdravim ta yarik. Tak palivova nadrz precistena vsetko zapojene ako ma byt precistene.Cerpadlo menili nie za nove ale za ine pretoze stare sa zalepovalo.Od vtedy si secko robim sam rpetoze servisy su na drzku... pri plnej hladine to nerobi...ale i tak zerie 11...
a ja neviem prist na to co to moze byt.
Zdravim ta yarik. Tak palivova nadrz precistena vsetko zapojene ako ma byt precistene.Cerpadlo menili nie za nove ale za ine pretoze stare sa zalepovalo.Od vtedy si secko robim sam rpetoze servisy su na drzku... pri plnej hladine to nerobi...ale i tak zerie 11... :(
a ja neviem prist na to co to moze byt.
Ja by som v prvom rade zameral na kontrolu tesnosti všetkych spojov v palivovej sústave - ak si to mal rozmontované. neviem kedy si menil palivový a vzduchový filter, ale vymenil by som aj tie.
voľnobežné otáčky máš fporátku??? ráno to štartuje fporátku,
Ja by som v prvom rade zameral na kontrolu tesnosti všetkych spojov v palivovej sústave - ak si to mal rozmontované. neviem kedy si menil palivový a vzduchový filter, ale vymenil by som aj tie.
voľnobežné otáčky máš fporátku??? ráno to štartuje fporátku,
filter a vsetkoo je nove. otacky nekolisu su ustalene pekne. startuje na tuk. spotreba 11
filter a vsetkoo je nove. otacky nekolisu su ustalene pekne. startuje na tuk. spotreba 11 :P
A ako sa to správa v prechodových stavoch??? Pri akcelerácii necuká, nevynecháva, ide vytočiť aý do maximálnych otáčok???
A ako sa to správa v prechodových stavoch??? Pri akcelerácii necuká, nevynecháva, ide vytočiť aý do maximálnych otáčok???
pri akceleracii necuka nevynechava a ide vytocit az do max... ale mam taky dojem ze je trosku podduseny od 1-2tisic otacok
pri akceleracii necuka nevynechava a ide vytocit az do max... ale mam taky dojem ze je trosku podduseny od 1-2tisic otacok
ešte detail: oranžová kontrolka na palubke ti funguje? pred štartom svieti, po štarte zhasne a potom sa už nerozsvieti???
ešte detail: oranžová kontrolka na palubke ti funguje? pred štartom svieti, po štarte zhasne a potom sa už nerozsvieti???
No vidíš. Skúšal si vyblikať chybový kód??? Ak sem tam zasvieti, uložila sa do pamäti chyba, ktorá sa dá "vyblikať". Tá môže ukázať buď na vadný niektorý snímač, akčný člen a pod. Možno je chyba len niekde v elektrickom spoji (konektor, nalomený kabel a pod...)
No vidíš. Skúšal si vyblikať chybový kód??? Ak sem tam zasvieti, uložila sa do pamäti chyba, ktorá sa dá "vyblikať". Tá môže ukázať buď na vadný niektorý snímač, akčný člen a pod. Možno je chyba len niekde v elektrickom spoji (konektor, nalomený kabel a pod...)
no s tym vyblikavanim som to tu uz cital ale nerozumiem tomu ani trochu
nie si nahodou z KE aby si mi to ukazal
no s tym vyblikavanim som to tu uz cital ale nerozumiem tomu ani trochu :(
nie si nahodou z KE aby si mi to ukazal :)
nie som z KE Je to jednoduché. Stačí ti na to 3m izolovaný kabel Návod ti posielam do mailu.
nie som z KE:-) Je to jednoduché. Stačí ti na to 3m izolovaný kabel:-) Návod ti posielam do mailu.
dakujem Ti. no a ked mi to ukaze nejaku kontrolku alebo nieco tak ?
ci aj tie poruchy mi posles na mail? dakujem
dakujem Ti. no a ked mi to ukaze nejaku kontrolku alebo nieco tak ?
ci aj tie poruchy mi posles na mail? dakujem
Máš to tam aj s chybovými kódmi.
Dúfam že máš diagnostický konektor (zelený).
Tým prípravkom na testovanie sa netráp. Postačí kus vodiča, ktorý ti dočiahne od diagnostického konektora ku spínačke.
Potom si už len sadneš za volant, otočíš kľúčik do polohy pred štartom (aby svietila orange, a priložíš koniec drôtu ku kostre (trebárs k telu spínačky) a odčítaš "bliky"
Máš to tam aj s chybovými kódmi.
Dúfam že máš diagnostický konektor (zelený).
Tým prípravkom na testovanie sa netráp. Postačí kus vodiča, ktorý ti dočiahne od diagnostického konektora ku spínačke.
Potom si už len sadneš za volant, otočíš kľúčik do polohy pred štartom (aby svietila orange, a priložíš koniec drôtu ku kostre (trebárs k telu spínačky) a odčítaš "bliky":-)
tak ja ti zatial pekne dakujem idem vytvorit vyblikavac a testovat auto. dam vediet co mi to spravilo.
tak ja ti zatial pekne dakujem idem vytvorit vyblikavac a testovat auto. dam vediet co mi to spravilo.